LA FERIA A SEVILLA. CADA COSA AL SEU LLOC

Corre entre els fòrums ciutadans que aborden el tema de la immigració la frase final, dels qui farien tornar al seu país als qui van arribar al nostre per buscar-se la vida, que diu: jo no sóc racista, sóc ordenat. Cadascú al seu país.

No la comparteixo però si que la cito  per argumentar un post que serà polèmic i que té l’única intenció de ser realista. Llegeixo que perillen les casetes individuals de la coneguda Feria de Abril de Bonavista perquè no hi ha diners i que la solució passarà per compartir carpa.

Un servidor ha tingut el plaer de viure durant tota una setmana la Feria de Abril autèntica, la de Sevilla, des de totes les seves possibles bacants: en una caseta del barri de Triana, en una d’una coneguda entitat financera andalusa, a altres casetes diverses, menjant “buñuelos” de matinada, bevent la sopa que et fa ressuscitar en mals moments, arribant quan s’obria la Feria i marxant quan quedaven quatre gats.

Van ser uns dies fantàstics per tot però especialment perquè vaig viure la Feria on l’havia de viure, a Sevilla, que és on es fa i toca gaudir-la. Els succedanis no m’han agradat mai. La Oktober Fest s’ha de veure i viure a Alemanya, la Festa del Renaixement a Tortosa, el Tàrraco Viva a Tarragona i la Patum a Berga.

Importar celebracions no em sembla bé per més andalusos que visquin a Tarragona lluny dels seus pobles. Perquè allò que podria ser una petita mostra del folklore traduïda en una mostra de balls tradicionals o una trobada multicultural acaba sent un festival de dies que mou a moltes persones tot i que la majoria només es mouen aquests dies i no els veuràs a altres celebracions culturals.

Cada cosa al seu lloc i reitero que és possible fer un petit tast cultural d’allò que vulguem però en cap cas aquestes macro celebracions que no aporten res i resten en altres àmbits. Visca la festa i sobretot.. Que no nos falte de naaa, que no que nooo

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS