LES RESTOS DU COEUR, RETALLS DEL COR


Les Enfoires és un projecte creat fa molts anys per un ampli grup de cantants francesos. Liderats pel gran humorista Coluche, van inventar el projecte Les Restos di Coeur traduït en una cadena de restaurants on es dóna de menjar a la gent sense recursos. Generada la criatura, Les Enfoires es dedicaven, i encara ho fan, a fer concerts per tota França per a recollir diners a més de gestionar els restaurants.

El destí es va endur en un accident de cotxe al Coluche però el projecte es va mantenir i aquesta associació musical de cantants es va mantenir. Entre els duets que formen sobre l'escenari, o trios i grups de més cantants, sempre hi ha el final del  concert amb l'himne creat al seu dia i on sempre hi ha, de fons a mena de record, la foto del Coluche.

Entre els creadors del projecte, a part de l'humorista, i són també els Frederick Goldman Jones, grup del qual en parlaré un altre dia però del qual recordo que el meu germà Carles en va comprar un CD d'un concert que varem veure plegats quan varem visitar París. Ara, a punt d'iniciar un cap de setmana especial i de retrobament, he mirat de nou el vídeo i he pensat que us podria interessar.

No passa cada dia que els cantants s'ajuntin i facin accions com les de Les Enfoires. O més ben dit, no passa sovint que un projecte, mort el seu impulsor, segueixi endavant i es mantingui. Amb París i tinc una assignatura pendent però com diuen que és una ciutat que sempre ens quedarà (Casablanca, Humphrey Bogart) encara em queda temps. Aquí us deixo el vídeo amb l'himne.

Com ve a dir el nom de la cadena de restaurants, sempre queden engrunes per a regalar amb el cor quan has viscut les teves emocions. Donar i rebre, rebre i regalar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS