12 d’abril 2012


De totes les escenes de totes les pel·lícules que he vist en aquesta vida em quedo amb una de manera especial perquè em du molts records. És de Cinema Paradiso, obra d'art del Giuseppe Tornatore que explica la relació, en un poble petit  italià, de l'Alfredo i el Salvatore. L'Alfredo és l'encarregat de projectar les pel·lícules al cinema del casal i el Salvatore un nen entremaliat enamorat del cinema i de tot allò nou que va descobrint. 

Una de les funcions de l'Alfredo es passar les pel·lícules, abans que es projectin, al capellà del poble que tria quins talls cal fer perquè no els vegi ningú. I tallen la cinta cada cop que arriba un petó. Són temps de la repressió italiana a meitats del segle passat.  

Els dos protagonistes són amics inseparables i un dia es cala foc al cinema i el nen aconsegueix salvar a l'Alfredo que finalment es queda cec. El Salvatore creix i un dia se'n va a estudiar a la gran ciutat. Passen els anys i es converteix en un director de cinema famós. I la pel·lícula de Cinema Paradiso comença el dia que la mare del Salvatore, que fa anys que no el veu, el truca per dir-li que l'Alfredo s'ha mort.

Ell torna al poble i allí li donen un regal que li ha deixat el seu amic. I quan torna de nou a la gran ciutat el veu. És una vella cinta del cinema. Què hi ha en aquella cinta? Dons mireu la escena i ho descobrireu...

4 Responses so far.

  1. Anònim says:

    Penso que aquest espai on expliques cada dia aquestes coses tant boniques és dels millors que he vist mai. Un espai de paraules boniques i de serenor i tendresa. El miro cada matí i no em deixa de sorprendre. M'agrada molt. No paris d'escriure mai. Fes-ho per nosaltres que som els qui som feliços veient-lo.

  2. Anònim moltes gràcies. Escric allò que penso, sobre allò que em motiva i ho faig sense pors ni amagant res. Per descomptat que seguiré aportant les meves idees com a mínim fins el juny moment en que el blog farà cinc anys. En aquell punt m'ho repensaré si segueixo o baixo la persiana. De totes maneres, gràcies de nou.

  3. Oscar Ferré Caballé says:

    Gran película que gano el Oscar a la mejor película de habla no inglesa, un clasico imprescindible.

  4. Totalmente de acuerdo Óscar, imprescindible.

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -