TASTAVINS
La sala és a punt
per la cata de vins avui i aquí, al sud de França, on la cultura pels caldos de la
terra és un fet. Deu convidats i l'amfitrió. Tres negres, tres blancs i dos caves esperen impacients a ser
assaborits amb el paladar, el tacte a la gola, l’olfacte de nas, la vista del
color i els sons del paisatge que recrees quan arriba el moment en què el fruit
de la terra inunda el teu interior.
És un exercici
senzill a base de proves, com tot en aquesta vida, i al final endevines quin és
el teu vi predilecte, què et proporciona personalment, allò que et demana i les
emocions que li regales tu.
Un negre, un
blanc, un cava... i torna a començar la roda. No hi ha confusió ni desengany,
es passa del plaer a l’èxtasi si saps diferenciar. I en tries un. El teu vi del
dia perquè demà, o en pocs dies, l’exhibició tornarà a iniciar-se i amb ella,
amb plaer, de nou tots els sentits en el seu punt àlgid.
Tornes a casa i
deixes enrere la terra del cultiu però, sense dir-ho a ningú, te’n endus un
tros dins l’ànima.
Comentaris