LA BODA DELS COLORS I ELS AROMES



"Tienes que estar de pié para caer. Solo los valientes guerreros caen del caballo. Los cobardes arrodillados no pueden caerse, así que debes luchar en la batalla."

Aquesta frase pertany a una pel·lícula que vaig veure fa uns anys i que em va sorprendre perquè em va descobrir una petita part de les tradicions hindús quan una parella decideix casar-se . Les seves bodes tenen certes semblances amb les nostres: hi ha alegria, il·lusió, dispendi de les dues famílies que s’hi deixen tots els estalvis, ball i gresca, molts convidats...

Hi ha també altres molts elements que ens separen començant per la religió i el procés d’unió entre la parella. Les hindús són bodes plenes de colors que contrasten amb la seva pell bellament torrada, d’aromes i harmonies a l’àpat dels convidats, de la fe dipositada en tot l’acte, la roba, l’ambient...

La pel·lícula en qüestió es diu “Las bodas del Monzón” i connecta al mateix temps fins a cinc històries de persones que arriben per assistir a la boda i que analitzen a fons l’amor, la cruïlla de fronteres geogràfiques i les diferencies socials i morals. També permet descobrir les esperances, els temors i els secrets amagats de la família. 

Vista la pel·lícula, que hauríeu d’incorporar a la vostra videoteca,  també em vaig comprar la banda sonora. És plena de riquesa musical i em va sobtar especialment una cançó que es diu “Chunari Chunari”

Traduït de l’hindú al català voldria dir “Mocador Mocador” i que no us estranyi perquè no és una mala traducció. La cançó surt en el moment en que la núvia, ja de nit i preparada per sorprendre amb el seu ball als assistents, apareix amb un mocador vermell molt especial perquè és part de la dot del nuvi, un regal que ha anat de generació en generació. Ella el du penjat al coll mentre balla.

He trobat a youtube aquesta perla, que està quasi sencera, i la volia compartir amb vosaltres. No entendreu la lletra però us demano que gaudiu de la música i de l’ambient que genera ella, amb el seu joc de malucs, entre els convidats aquesta boda plena de colors i aromes. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS