LA MÀFIA DECIDEIX QUI VIU


Amb el seu llibre “Gomorra” (que vaig llegir al seu moment) va fer trontollar a la màfia des del seu propi epicentre, Itàlia, i va obtenir una resposta clara de La Cosa Nostra: la seva sentència de mort. Ara, amb el seu nou llibre “Zero, zero, zero”, l’escriptor i periodista Roberto Saviano posa contra les cordes als narcos i tot el negoci de la droga a l’Amèrica Llatina. 

Saviano dedica aquest nou llibre (que ja tinc a les meves mans) als seus escortes amb qui porta convivint més de 38.000 hores. Cada tres dies ha de canviar de ciutat i allí on viatja va acompanyat per un equip de carabinieri i dissimula al màxim la seva presència sigui on sigui. 

Diu ell mateix que és el preu que ha de pagar per jugar la partida iniciada amb la màfia italiana. I té clar, ho diu també ell, que aquesta partida no acabarà fins que la pròpia màfia deixi de controlar la seva vida o la d’altres persones. 

Jordi Évole l’entrevistava aquest diumenge al programa “Salvados”. I Roberto deixava moltes més perles per a la posteritat en forma de titulars. Deia que “la cocaïna govern el món i Espanya és la seva porta d’entrada a Europa”, mantenia que “ETA ha traficat amb droga per subvencionar part de les seves activitats” i assegurava que “ningú em creurà fins que no em matin”. També deixava anar la frase que serveix per obrir aquest escrit: La màfia decideix qui viu

No hi ha dubte que Roberto Saviano és valent i sap que ho té tot perdut. Sap perfectament que és mort a cada segon que respira i que viu el segon després. I així li passen les hores i els dies, les setmanes i sembla que, si res no canvia, la resta de la vida. Segueix sent un dels meus autors preferits. És un periodista de primera, un excel·lent escriptor assagista i, penso que ho puc afirmar, una persona que denunciant el bé sap que viu envoltat del mal que el persegueix. 

Espero que el vídeo de l’entrevista entre Évole i Saviano estigui disponible d’aquí a pocs dies a la web de La Sexta. Us ho diré quan el vegi.

Comentaris

Pere Sans ha dit…
S'ha de ser valent per viure aixi
Anònim ha dit…
Vi la entrevista en Salvados y me dejó helado. La Mafia decidirá hasta cuando vive.
Marta Guivernau ha dit…
Gomorra era sorprenent. El nou llibre ho és encara més però la forma de viure de Roberto Saviano és una condemna que cap persona hauria de viure. Cel·lebro que encara se'l pugui entrevistar.
GERARD FOZ BOSCH ha dit…
Hauré de comprar el llibre!. Quins collons té aquest paio. S'ha de ser molt valent per enfrontarse al mal.
Oscar Ramírez ha dit…
Pere si que és cert. I el Roberto ho és i molt.
Oscar Ramírez ha dit…
Anónimo la entrevista fue un documento execpcional y una lección de vida de Saviano.
Oscar Ramírez ha dit…
Marta estic d'acord amb tu. Els dos llibres són excel·lents però el que magnifica la grandesa és la supervivènca del seu autor.
Oscar Ramírez ha dit…
Gerard, si pots compra'l. No te'n penediràs.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS