XARXES SOCIALS: ÀGORA DEL SEGLE XXI



Aquest text és a propòsit de les xarxes socials i per demanda de les persones que assisteixen a un dels cursos que imparteixo més sovint, el de les xarxes socials. Moltes d’aquestes persones em pregunten què en penso de cadascuna de les xarxes i avui dono el meu parer sobre Facebook, Twitter, Linkedin o Badoo. Ho sento si alguna definició us sembla dura, contundent, però sóc realista i em dedico a analitzar els elements en base a les accions de les persones.

Facebook: La xarxa més seguida del món i, probablement, la més útil a nivell social. Permet cercar amistats, generar xarxes personals o professionals i és un espai d’actualitat constant. 1.100 milions de persones de tot el món tenen Facebook. 

Twitter: Va intentar desbancar a la primera però ha acabat sent el complement perfecte. És la xarxa dels titulars, informació breu i concisa. Té més de 500 milions de seguidors a tot el món.

Linkedin: La xarxa dels professionals de tots els sectors. L’aparador dels currículums i per a molts, un mercat de recerca de feina. Per altres, l’espai ideal per a generar sinergies. La segueixen més de 250 milions d’usuaris. 

Badoo: De totes les que es consideren xarxes de contactes personals, és la que té més seguidors (200 milions de persones) i també la que mou a més persones sense calat moral i que van a la recerca de sexe fàcil. És la Sodoma del segle XXI, l’àgora dels infidels amb parella o amb ells mateixos. 

Whatsapp: No és la més seguida tot i els seus 260 milions d'usuaris però si la més popular. La manera més gratuita de xatejar i lligar reunions o cites. El seu polèmic sistema de funcionament, pel doble check, no li ha fet perdre seguidors. 

Instagram: La xarxa de la imatge retocada, de les fotos instantànies fetes a l’antiga que utilitzen ja més de 150 milions de persones. La telefonia mòbil és la principal aliada dels seus usuaris. 

TripAdvisor: El punt de referència abans de viatjar si volem conèixer com són els hotels i altres places d’allotjament abans d’iniciar el procés de compra i reserva. Més de 260 milions de persones la fan servir. 

Spotify: és el referent en l'àmbit musical. Amb versió lliure, amb publicitat entre cançó i cançó, i versió premium, disposa de totes les novetats del mercat discogràfic mundial i de les obres de sempre, les de tota la història de la música. 

Hi ha moltes altres xarxes de molts altres sectors que podria comentar. De fet, el curs que imparteixo sobre aquesta temàtica, serveix per fer la diagnosi de més d’una trentena de xarxes. El món es mou a Internet i qui no es mou amb ell es queda enrere.

Comentaris

Pere Sans ha dit…
jajaja renoi quina contundència amb algunes xarxes. Ja sabem perquè serveix el badoo però tu ho expliques directamente.
Oscar Ramírez ha dit…
Pere la meva opinió sobre les xarxes i el seu us és ben particular però no és única. Totes les que comento es podern fer servir de manera coherent menys el badoo. Ho diuen igual de clar que jo la gran majoria de sociolegs, antropolegs socials i psicòlegs. Quedi clara l'esmena. I òbviament mantinc el meu plantejament d'allò dit. A l'Antonio, que el tenim perdut a les platges de California, li ha encantat. I és només un cas. Avui el tema ha estat debat al lloc on he dinat.
Marta Guivernau ha dit…
Certament que certes xarxes malmeten a les altres i que la que esmentes és un punt de reunió amb poca moral. Et podria explicar desenes de casos que conec i no en conec cap que s'apunti al baddo que no sigui per alleugerir-se. Ja m'entens Òscar. Crec que la teva diàgnosi, i més sent expert en xarxes, és ben encertada.
Oscar Ramírez ha dit…
Moltes gràcies Marta. Crec que amb les teves paraules confirmes allò que li deia abans al Pere. Les xarxes socials són bones si s'utilitzen bé però aquesta, que també s'hi considera, no deixa de ser la típica sala fosca dels locals d'alterne on tothom magreja a tothom i no pregunta ni el tato. Així va certa part de la societat Marta. Trist però és així.
Anònim ha dit…
pues yo soy usuario de baddo y no paro de triunfar. ¿pasa algo?
Oscar Ramírez ha dit…
anónimo por mi no pasa nada. Sigue "triunfando" si a eso lo llamas "triunfar". ¿qué te voy a decir? Es tu vida. ¿Has visto una cosa? Has firmado como anónimo. Un sintoma más...

Gracias por tu aportación.

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS