LA BIBLIOMOTOCARRO


El món el fan meravellós algunes persones amb les seves accions. La capacitat que tenen per generar projectes que beneficiïn als altres, fa possible que els nostres dies valguin la pena. Antonio La Cava és un dels exponents del que comento. Després de 42 anys fent de professor, un cop ja jubilat, va decidir que volia seguir difonent als nens el seu amor per la lectura. Va comprar una moto de segona mà i la va modificar per convertir-la en el vehicle que veieu a la imatge. Va crear la Bilbio Moto Carro, una biblioteca portàtil amb 700 llibres amb la que viatja pels pobles de la regió de Basilicata, al sud d'Itàlia.


Quan arriba a un poble, un so d'orgue avisa de la seva presència als professors. Quan els nens escolten la cançó, s'apropen a la Biblio Moto Carro contents. A més, l'Antonio ha creat un Llibre Blanc on els nens escriuen allò que volen. Alguns comencen la narració d'una història inventada i altres segueixen la mateixa narració de manera que una història pot tenir diversos autors de diversos poblets.

Cada dia l'Antonio recorre uns 500 quilòmetres per portar la lectura als nens. I no cobra res per aquesta feina que realitza tot convençut que el sistema escolar actual no disposa de mecanismes per aconseguir que els nens s'interessin per la lectura. Diu l'Antonio que la lectura ha de ser un plaer i no un deure. Aquest divendres l'han entrevistat els amics Bartolomeo Smaldone i Francesco Fiore al programa "Cultura me reparavit" de Radio Altamura. Ha estat interessant escoltar la conversa. La història de la Bibliomotocarro és intensa, interessant i, sobretot, educativa i humana com tota la seva essència.

Si en voleu saber més detalls, podeu entrar a la web oficial del projecte fent clic AQUÍ

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS