25 de novembre 2014Comparteixo l'article que m'han demanat avui diferents mitjans de comunicació de Tarragona com a periodista. 
 
SOVINT, TOT COMENÇA AMB UN CRIT, UNA AMENAÇA, UN MISSATGE...

Avui hem vist a la ciutat de Tarragona, com a moltes altres ciutats del món, actes per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere. Aquesta xacra social s’ha d’acabar però certament és complicat eradicar-la en una societat on cada cop hi ha menys valors. La meitat de les víctimes de la violència de gènere del nostre país tenen menys de 40 anys i cada divuit segons, una dona es maltractada al món. 

Al maltractament físic, que és el més evident i el de pitjor conseqüències, cal sumar-hi el maltractament psíquic. Perquè moltes dones pateixen aquest segon per part de les seves parelles,marits, companys... 

Un crit, una amenaça, un missatge al mòbil o al contestador... totes aquestes accions són també violència de gènere. Qui és capaç d’iniciar la coacció amb aquests petits gestos, està generant un greu problema. Denunciar és cabdal. Acabar amb el problema també. 

Els minuts de silenci que s’han guardat avui davant dels ajuntaments han volgut generar una consciencia social per promoure accions a favor de la seguretat i la igualtat d’oportunitats a la feina i en la formació de la dona. Però demà, la lluita segueix. 

Òscar Ramírez Dolcet
Periodista i escriptor

3 Responses so far.

 1. Sara says:

  Molt bon article Óscar. Curt i concís.

 2. Anònim says:

  Como tu dices es una lacra que hay que eliminar como sea. Y entre todos podemos.

 3. Anònim says:

  Las administraciones y la justícia tienen la capacidad de resolver este grave problema.

  Miguel Hernández

Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -