21 de juny 2015


Fa cent anys que va néixer un dels grans del cinema, Orson Welles. Si no heu vist encara “El tercer hombre”, no perdeu més temps i gaudiu de Joseph Cotten i els barris més foscos de Viena. Dirigida per Carol Reed, la trama explicada dibuixa temps convulsos i de guerra a Europa, el tràfic de certs medicaments i la persecució policial per acabar amb el contraban i altres pràctiques. Lluny d’explicar-vos més coses sobre aquest magnífic tercer home, he sabut que recentment s’ha restaurat la cinta original per garantir que la tenim entre nosaltres molts anys més. 

Una distribuïdora de Nova York ha fet la restauració de la cinta que ja s’ha projectat fa poc al festival de cinema de Cannes on s’ha fet un homenatge a Orson Welles. Les joies cal conservar-les i aquesta pel·lícula, estrenada el 1949 i guanyadora d’un Oscar dos anys després, és de les millors de la història del cinema. La música, una altra meravella, és de l’Anton Karas. 

Llarga vida al tercer home. Us deixo amb un petit muntatge que inclou algunes imatges i la peça musical principal. No sé què m’apassiona més: Orson Welles, la pel·lícula o la música. Tot plegat, el conjunt que encaixa a mida. Traductor

Seguidors del blog

Arxiu de textos vells

Amb la tecnologia de Blogger.

Bona cultura

+ Bona cultura

- Copyright © AGRICULTURA MENTAL - Un producte Avanti Comunicació -