VIATGES IMAGINARIS



Sempre he pensat que els llibres entren pels ulls, que allò que primer es veu, la portada, hi fa molt en la futura compra de l’exemplar. Sí, ja sé que el que importa és l’interior, el contingut més que el continent, però la portada ajuda i molt. Als meus llibres, sempre he triat personalment la imatge de portada. M’agrada saber com vull vendre l’obra i com arribar al lector ja assidu o al nou. Sobretot al nou. 

La imatge que comparteixo ara, la que protagonitza de fet aquest escrit, és d’un llibre que es diu Voyages Imaginaires, una obra de l’escriptor i historiador de l’art Farid Abdelouahab. Es tracta d’una lectura, viatge millor dit, a totes les aventures fantàstiques més famoses de la història de la literatura i el cinema. 

Mig centenar d’històries generades a moltes parts del món existents però sobretot a moltes altres inventades amb una imaginació meravellosa per cadascun dels autors. Edgar Allan Poe, Georges Méliès, David Cronenberg, James Cameron, André Gide o el fabulós Jules Verne són alguns dels creadors que apareixen en aquest llibre que, pel que sé, té només una edició en francès. 

A part del contingut, que sembla més que interessant, la portada m’ha deixat sense paraules per la dosi d’imaginació que li ha posat el creador o creadora creant un paisatge submarí únic. Veient la imatge, agafen ganes d’endinsar-se en aquest món imaginari i visitar la ciutat subterrània que s’hi dibuixa. No he pogut saber qui ha dibuixat la portada. Us ho diré quan m’arribi l’exemplar de l’obra que ja he encarregat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

COSTA AVALL I SENSE FRENS

ELS CÀNONS DE LA BELLESA

TRES POEMES ERÒTICS